trzeba spilowac/ściąć te zabki w oprawce zarowki aby wszystkie byly waskie prostokątne- plastik jest miekki wiec zajmuje to chwile.
ostatnio robilem to zwyklymi ucinaczkami - byle ostre byly... zarowka nadal mocno sie trzyma ale pozwala sie wówczas ustawic w dowolny sposob.
zarowka nadal mocno sie trzyma ale pozwala sie wówczas ustawic w dowolny sposob
jak ktos nie przesadzi to nic sie nie zmienia. Kształty ząbków decyduja tylko o tym w ktora dziurke pasuje a w ktora nie. Reszta mechanizmu dziala jak dotychczas
gdyby któryś stękał to włączysz mijania i po problemie.
i odjedziemy z pokwitowaniem za dow. rej. :wow
Na tę okoliczność warto wozić w schowku zwykłe żarówki - jeśli podczas kontroli usuniesz usterkę - tj. nie homologowane żarówki prawdopodobnie obejdzie się bez zabierania dowodu rejestracyjnego.
Codziennie na drodze spotykam masę wiejskiego tuningu z niebieskimi led-ami w oświetleniu tablic czy postojówkach, paskami LED meblowymi na zderzaku jako DRL i DRL-ami za 10 zł z Alledrogo bez homologacji (widocznymi dopiero z 10m), halogenami jako dzienne, jazdę na postojówkach i innego róznorakiego szajsu dużo badziewniejszego niż LED z motohid w dziennych...
bez przesady... nie znam jeszcze osobiscie zadnego przypadku dowalenia sie o dzienne (pochodzace ode mnie w kazdym razie, bo jakies niebieskie/kolorowe z alledrogo to sie same o to proszą)
Panowie mam taki oto problem. Mam zamontowane diody LEDy do jazdy dziennej, jeśli włącze swiatła mijania Ledy sie wyłączają ale podczas jazdy włączają sie i wyłączają i tak na przemian. Co może być pwowdem jakieś spięcie stykanie sie kabelków?
Na postoju przy włączonych mijania ledy sie nie włączą tylko podczas jazdy byc moze jak sa drgania na drodze to jakis kabelek dotyka drugiego kabelka hym?
Komentarz